Om byCorinne

Träffa din personliga
stilrådgivare

byCorinne startades våren 2017 av mig, Karin Gotthardsson. Jag hade länge jobbat med mode och som personal shopper i butik, men ville nu utveckla mitt eget koncept för att bygga en långsiktigt hållbar garderob för mina kunder. Jag är utbildad personal shopper/style advisor via Image Focus, och har därmed en gedigen verktygslåda till hands för professionell färg- och stilanalys samt för träffsäker shopping som bygger din garderob från grunden.

Det jag adderar till mitt analytiska utgångsläge är en stor kreativ kärlek till stil och mode, ett perfektionistiskt öga för passform och kvalitet, en medvetenhet om klädselns betydelse i både intryck och uttryck, samt ett äkta intresse att plocka fram din personliga stil och stärka dig i ditt uttryck.

Jag benämner mig stilrådgivare, då detta innefattar allt jag gör från analys till uppföljning. Rådgivare innefattar därtill att mitt mål utöver att skapa din perfekta garderob, också är att ge dig egna verktyg till medveten och stilsäker uppdatering.

Ledord

Som din stilrådgivare jobbar jag

Personligt

Jag utgår från dig; din stil, dina färger, din kropp, ditt liv, dina intressen och dina tankar. Bara så kan vi uppnå den bekväma, välsittande och fungerande garderoben.

Konsekvent

Jag har alltid ett helhetstänk som grundar sig i din stil, din kroppstyp och dina färger när vi bygger din basgarderob och adderar signaturplagg, accessoarer och skor. Garderoben ska hänga ihop för att göra det enkelt för dig att variera olika outfits.

Uppdaterat

Självklart jobbar jag med att vi ska bygga en uppdaterad garderob som känns rätt i tiden. Jag guidar dig bland mode och trender och inspirerar dig att prova trender som passar dig samt lär dig att undvika de som inte är fördelaktiga för dig.

Hållbart

Jag strävar efter att vi bygger en hållbar garderob. Jag kommer att guida till investeringar i kvalitativa plagg med lång livslängd som du kommer att använda och trivas i. Varje inköp ska vara genomtänkt. Detta är hållbart mode för mig.

Mina tjänster

Kontakta mig

Bakgrund

Mer om mig

Jag har varit intresserad av mode så länge jag kan minnas, och jobbat med mode har jag gjort sedan jag började på Åhléns Citys damunderklädesavdelning i november 2002. Utöver underkläder har jag jobbat med barnskor, herrmode och framför allt med dammode. Företag jag passerat efter Åhléns är MassimoDutti, Hugo Boss och Best of Brands. På MassimoDutti avancerade jag till butikschef och på Best of Brands startade jag 2013 upp personal shopping i butiken i Mood på eget initiativ.

Att jobba som personal shopper i butik var fantastiskt roligt. Jag fick jobba utifrån ett helhetsperspektiv och såg hur kunderna växte när de fick rätt rådgivning och rätt outfit. Dock kände jag mig begränsad både analytiskt och i handlingsfrihet, så jag bestämde mig för att fördjupa min kunskap inom ämnet. Jag scannade marknaden på olika utbildningar och fann den enda som faktiskt leder till diplomerad personal shopper/style advisor enligt SEYF (Svenska Estetikers Yrkesförbund). Jag genomförde utbildningen för Image Focus i maj 2017.

Kompletterande erfarenheter som mycket påverkar och ger tyngd till mitt engagemang i stil, uttryck och mode är universitetskurser i sociologi och ekonomi samt min utbildning från IHM inom Affärskommunikation. Jag är fullt medveten om kläders och hållnings betydelse för hur vi uppfattas av omgivningen och också för hur vi uppfattar oss själva. Jag har också jobbat inom försäljning och ekonomi och har personlig erfarenhet av klädkoder inom affärsvärlden.

Privat lever jag mitt liv i Lännersta, Nacka utanför Stockholm med man och tre barn och utan härliga mor- och farföräldrar i närheten som kan hoppa in som barnvakter. Så jag förstår precis vad som menas med ”livspusslet”, ”vabruari”, ”familjen som ett företag” etc. Och jag förstår helt och hållet att man inte har tid att hålla sig uppdaterad på mode eller tid att köpa nya kläder – hade jag själv inte jobbat med detta skulle inte jag haft tid.

Mitt mål med byCorinne är att hjälpa kvinnor och män att skapa en fungerande, uppdaterad och stilmässigt bekväm garderob – så att tid frigörs till viktigare saker!

Karin Gotthardsson